
Kabeljauwpakketjes met Serranoham en ovengroenten met kruidenolie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
76.25 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Zoete aardappel
600 gram Ovengroenten courgette paprika ui
250 gram Cherrytomaten
150 ml Extra vergine olijfolie
2 theelepel Gedroogde oregano
520 gram Kabeljauwfilet
100 gram Serranoham
1 bosje Basilicum
1 bosje Peterselie
1 Teen Knoflook
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in dobbelsteentjes. Meng de zoete aardappel in een kom met de ovengroenten, cherrytomaten, 2 eetlepels van de olijfolie, de oregano, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of oventray en rooster in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en beetgaar.
2. Besprenkel ondertussen de kabeljauwfilets met zout, peper en 2 eetlepels van de olijfolie. Wikkel de kabeljauwfilets in Serranoham zodat je vier pakketjes krijgt. Leg ze in een ovenschaal en gaar nog 15 minuten mee met de groenten.
3. Haal ondertussen de blaadjes van de basilicum en peterselie. Hak de kruidenblaadjes en de knoflook grof. Doe de kruiden met de knoflook en resterende olijfolie in een keukenmachine of mixer. Hak fijn en mix tot een groene kruidensaus. Breng op smaak met peper, zout, 1 theelepel citroensap en 1 theelepel citroenrasp.
4. Haal de groenten en vis uit de oven. Verdeel de groenten over een mooie grote schaal of vier borden. Leg hierop de kabeljauwfilets en besprenkel met de kruidenolie.
Meer recepten in de categorie