Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Ingrediënten

  • 4 eieren, gesplitst
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1/2 pak mix voor meergranenpannenkoeken (à 400 g, PLUS)
  • 200 ml melk
  • 2 el boter
  • 2 el poedersuiker
  • 1 pot appelcompote (370 ml)
  • EXTRA mixer
Kaiserschmarrn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Mix de eidooiers en de suiker met de mixer in 5 minuten tot een lichtgele luchtige crème. Zeef het pannenkoekenmeel erboven en roer samen met de melk tot een glad beslag.
  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel in delen door het beslag.
  3. Verhit in 2 koekenpannen elk een 1/2 eetlepel boter en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken.
  4. Verdeel de pannenkoeken na circa 2 - 3 minuten met een spatel in 4 stukken en keer om. Verdeel ze na het omdraaien in kleinere stukken en schep alles goed om. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
  5. Verdeel de gebakken stukjes pannenkoek over 4 borden en bestrooi met een beetje poedersuiker. Serveer met de appelcompote.

    Voedingswaarde

  • Kcal 490
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 76 g
  • Vet 13 g