
Kaiserschmarrn
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
4 eieren, gesplitst
75 g fijne kristalsuiker
1/2 pak mix voor meergranenpannenkoeken (à 400 g, PLUS)
200 ml melk
2 el boter
2 el poedersuiker
1 pot appelcompote (370 ml)
EXTRA mixer
Bereidingswijze
Mix de eidooiers en de suiker met de mixer in 5 minuten tot een lichtgele luchtige crème. Zeef het pannenkoekenmeel erboven en roer samen met de melk tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel in delen door het beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een 1/2 eetlepel boter en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken.
Verdeel de pannenkoeken na circa 2 - 3 minuten met een spatel in 4 stukken en keer om. Verdeel ze na het omdraaien in kleinere stukken en schep alles goed om. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
Verdeel de gebakken stukjes pannenkoek over 4 borden en bestrooi met een beetje poedersuiker. Serveer met de appelcompote.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
76 gram
Eiwitten
15 gram