1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eieren, gesplitst
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1/2 pak mix voor meergranenpannenkoeken (à 400 g, PLUS)
  • 200 ml melk
  • 2 el boter
  • 2 el poedersuiker
  • 1 pot appelcompote (370 ml)
  • EXTRA mixer
Bereiden
Mix de eidooiers en de suiker met de mixer in 5 minuten tot een lichtgele luchtige crème. Zeef het pannenkoekenmeel erboven en roer samen met de melk tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel in delen door het beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een 1/2 eetlepel boter en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken.
Verdeel de pannenkoeken na circa 2 - 3 minuten met een spatel in 4 stukken en keer om. Verdeel ze na het omdraaien in kleinere stukken en schep alles goed om. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
Verdeel de gebakken stukjes pannenkoek over 4 borden en bestrooi met een beetje poedersuiker. Serveer met de appelcompote.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 76 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie