
Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
4 kalfsentrecotes
2 sneeën witbrood (zonder korst)
1 handje verse kruiden
2 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
3 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 bosje waterkers
400 gram diepvriesdoperwten
Bereidingswijze
1. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
2. Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, de ansjovis, de knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn.
3. Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
4. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten.
5. Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn.
6. Verwijder zonodig de harde steeltjes van de waterkers. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor.
7. Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie