
Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels dijonmosterd
125 milliliter crème fraîche
250 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeborsteld)
2 teentjes knoflook (geperst)
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
4 kalfslapjes (à 125 g)
1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
50 gram groene olijven (zonder pit)
Bereidingswijze
1. Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar.
2. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze moeten nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees.
3. Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddenstoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe.
4. Giet het mosterd roommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door.
5. Verdeel vlees, paddenstoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over.
6. Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie