Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsschnitzel in verse champignonsaus

Kalfsschnitzel in verse champignonsaus

Ingrediënten

  • 1 duobak krielaardappeltjes
  • peper en zout
  • 1 zak(je) panklare snijboontjes
  • 2 tl dijonmosterd
  • 4 grote kalsschnitzels (Beter Leven)
  • 2 teentje(s) knoflook (uitgeperst)
  • 125 ml PLUS crème fraîche
  • 400 g champignons (in plakjes)
  • 125 ml witte wijn
  • 60 g boter of margarine
  • 2 el Struik runderfond
Kalfsschnitzel in verse champignonsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de snijboontjes in water met zout beetgaar en bak de krielaardappeltjes in boter goudbruin. Verhit vervolgens op hoog vuur een eetlepel boter in een koekenpan. Bak de schnitzels kort; slechts 1 minuut aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  2. Voeg de rest van de boter, de knoflook en champignons aan de braadjus van het vlees toe en bak tot de champignons goudbruin zijn. Blus af met de wijn en laat dit inkoken tot de wijn bijna is verdampt.
  3. Voeg de fond, crème fraîche en mosterd toe en laat dit zachtjes inkoken totdat de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout en laat als laatste de schnitzels even in de saus meegaan.
  4. Schep de groenten en aardappeltjes op de borden en leg de schnitzel erbij. Schep de saus over de schnitzel.

Variatie

Wijntip: Cercle la grappe Merlot

    Voedingswaarde

  • Kcal 621
  • Eiwit 52 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 39 g