1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalfsschnitzel in verse champignonsaus

Kalfsschnitzel in verse champignonsaus

Kalfsschnitzel in verse champignonsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 duobak krielaardappeltjes
  • peper en zout
  • 1 zak(je) panklare snijboontjes
  • 2 tl dijonmosterd
  • 4 grote kalsschnitzels (Beter Leven)
  • 2 teentje(s) knoflook (uitgeperst)
  • 125 ml PLUS crème fraîche
  • 400 g champignons (in plakjes)
  • 125 ml witte wijn
  • 60 g boter of margarine
  • 2 el Struik runderfond
Bereiden
Kook de snijboontjes in water met zout beetgaar en bak de krielaardappeltjes in boter goudbruin. Verhit vervolgens op hoog vuur een eetlepel boter in een koekenpan. Bak de schnitzels kort; slechts 1 minuut aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
Voeg de rest van de boter, de knoflook en champignons aan de braadjus van het vlees toe en bak tot de champignons goudbruin zijn. Blus af met de wijn en laat dit inkoken tot de wijn bijna is verdampt.
Voeg de fond, crème fraîche en mosterd toe en laat dit zachtjes inkoken totdat de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout en laat als laatste de schnitzels even in de saus meegaan.
Schep de groenten en aardappeltjes op de borden en leg de schnitzel erbij. Schep de saus over de schnitzel.
Variatie
Wijntip: Cercle la grappe Merlot
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 52 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 621
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie