
Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
700 gram kalfslapjes
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olijfolie
1 groot ui (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 theelepel sinaasappelrasp
10 blaadjes verse salie
200 milliliter pinot blanc
200 milliliter vleesfond (pot)
12 minitrostomaatjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en bak het vlees om en om aan. Schep de lapjes over in de ovenschaal.
2. Fruit in de pan de ui, knoflook, sinaasappelrasp en salie op een lage stand. Blus af met de pinot blanc en de vleesfond. Giet dit over het vlees en zet de schaal afgedekt in de oven. Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven.
3. Kruis de tomaatjes in, bestrooi ze met zout en peper, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten erbij in de oven.
4. Lekker met pasta of gekookte nieuwe aardappelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie