In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenfilet in kokos limoensaus

Kalkoenfilet in kokos limoensaus

Kalkoenfilet in kokos limoensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g witte rijst
  • 600 g panklare broccoli
  • 100 g gesnipperde ui
  • 50 g amandelschaafsel
  • 500 g kalkoenfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk(ken) limoen
  • 2 pot(ten) peper en zout
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
Bak vervolgens de blokjes kalkoenfilet rondom bruin.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Voeg het limoenrasp en de kokosmelk toe aan de kalkoenfilet en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kalkoenfilet nog 15 minuten.
Neem na 10 minuten de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Voeg het limoensap en peper en zout naar smaak toe.
Kook de broccoli in water met zout in 5 minuten beetgaar en giet af. Kook ondertussen ook de rijst in water met zout gaar en bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Verdeel dan de rijst over de borden, schep de kalkoen met de kokoslimoensaus erbij en bestrooi als laatste met het gebakken amandelschaafsel.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
67 g
vet
60 g
Kcal
975