Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kalkoenfilet in kokos limoensaus

Kalkoenfilet in kokos limoensaus

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g witte rijst
  • 600 g panklare broccoli
  • 100 g gesnipperde ui
  • 50 g amandelschaafsel
  • 500 g kalkoenfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk(ken) limoen
  • 2 pot(ten) peper en zout
Kalkoenfilet in kokos limoensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
  2. Bak vervolgens de blokjes kalkoenfilet rondom bruin.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  4. Voeg het limoenrasp en de kokosmelk toe aan de kalkoenfilet en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kalkoenfilet nog 15 minuten.
  5. Neem na 10 minuten de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Voeg het limoensap en peper en zout naar smaak toe.
  6. Kook de broccoli in water met zout in 5 minuten beetgaar en giet af. Kook ondertussen ook de rijst in water met zout gaar en bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Verdeel dan de rijst over de borden, schep de kalkoen met de kokoslimoensaus erbij en bestrooi als laatste met het gebakken amandelschaafsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 975
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 67 g
  • Vet 60 g