
Kalkoenfilet met parmaham en tagliatelle
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
600 gram kalkoenfilets (in 4 plakken)
4 plakken parmaham
1 eetlepel olijfolie
200 gram cherry-/kerstomaatjes
250 gram tagliatelle (koelvers)
1 bakje pesto (koelvers)
75 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
1 zakje rucola
Bereidingswijze
1. Bestrooi de kalkoenfilet rondom met peper en leg aan een kant een plak ham erop. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kalkoenfilet eerst op de hamkant. Keer om en bak nog een paar minuten op middelhoge stand.
2. Kook de tagliatelle beetgaar in water met zout. Giet de pasta af, vang wat van het kookwater op en laat uitlekken. Leg de tomaatjes bij de kalkoen in de pan en leg een deksel erop.
3. Schep de tagliatelle terug in de pan en schep de pesto met een beetje kookwater en de helft van de parmezaan erdoorheen. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg de kalkoenfilet erop. Verdeel de tomaatjes en jus erover. Bestrooi met peper. Serveer met de rucola en de rest van de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
39 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
58 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie