
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 25 min
Chinees
Ingrediënten
200 gram pandanrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
100 gram hamblokjes
1 ui (gesnipperd)
1 wortel (geschrapt, in blokjes)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
75 gram grote garnalen (gepeld, in stukjes)
100 gram diepvriesdoperwten
2 eieren (losgeklopt)
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel suiker
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Spreid daarna uit op een bord en laat afkoelen.
2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de hamblokjes, ui, en wortel toe en roerbak 2-3 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, garnalen en doperwten toe en bak tot de garnalen verkleuren.
3. Schuif alles naar een kant van de pan. Voeg de overige zonnebloemolie toe en bak de eieren tot ze net beginnen te stollen. Meng dan met de rest.
4. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en suiker toe en roerbak nog een paar minuten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
94 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie