
Karbonade met broccoli en basilicum-roomsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks Boerentrots karbonades
800 gram broccoli
1 zakje basilicum roomsaus
1 kg aardappelen
5 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de aardappelen in een ovenschaal. Rits
de takjes rozemarijn en verdeel samen met de knoflookteentjes over de aardappelen. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aardappelen in 25 minuten goudbruin.
2. Breng een pan water aan de kook. Maak de broccoli schoon, verwijder de stronk en snijd in roosjes. Kook de broccoli in 8 minuten gaar.
3. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de schouderkarbonades in 14 minuten rondom bruin.
4. Bereid de basilicum roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de aardappelen, samen met de broccoli en karbonades over de borden. En serveer met de basilicum-roomsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2778 Kj
Calorieën
660 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
55 gram