
Karbonadestoof met penne in romige pompoensaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks schouderkarbonades
400 gram volkoren penne (pasta)
150 ml rode wijn
1 stuk ui
1 stuk flespompoen
3 eetlepels honing
125 ml melk
2 theelepels jeneverbessen
2 stuks runderbouillonblokjes
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Pel en snijd de uien in plakken. Snijd de pompoen in gelijke stukken en kook deze 25 minuten in de pan met water.
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de karbonades in 4 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de uien samen met de jeneverbessen, de wijn, 250 ml water en het bouillonblokje aan het bakvet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg de karbonades in de pan. Stoof ze afgedekt in 25 minuten gaar.
4. Breng opnieuw een pan aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Pureer vervolgens de pompoen met de melk en een scheutje olijfolie tot een puree en meng met de penne.
6. Verdeel de penne en de karbonadestoof over de borden en garneer met de tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3530 Kj
Calorieën
842 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
86 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
50 gram