Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Karbonadestoof met penne in romige pompoensaus

Karbonadestoof met penne in romige pompoensaus

Ingrediënten

  • 4 stuks schouderkarbonades
  • 400 gram volkoren penne (pasta)
  • 150 ml rode wijn
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk flespompoen
  • 3 eetlepels honing
  • 125 ml melk
  • 2 theelepels jeneverbessen
  • 2 stuks runderbouillonblokjes
  • 1 bakje tuinkers
Karbonadestoof met penne in romige pompoensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Pel en snijd de uien in plakken. Snijd de pompoen in gelijke stukken en kook deze 25 minuten in de pan met water.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de karbonades in 4 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de uien samen met de jeneverbessen, de wijn, 250 ml water en het bouillonblokje aan het bakvet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg de karbonades in de pan. Stoof ze afgedekt in 25 minuten gaar.
  4. Breng opnieuw een pan aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Pureer vervolgens de pompoen met de melk en een scheutje olijfolie tot een puree en meng met de penne.
  6. Verdeel de penne en de karbonadestoof over de borden en garneer met de tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 842
  • Eiwit 50 g
  • Koolhydraten 86 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 11