
Karnemelk-pancakes
Ontbijt
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
300 gram bloem
2 eieren (gesplitst)
1 zakje vanillestokje
2 theelepels bakpoeder
400 milliliter karnemelk
50 gram boter
0 stroop
0 fruit naar keuze
Bereidingswijze
1. Splits de eieren.
2. Klop de bloem met de eidooiers, vanillesuiker, bakpoeder, karnemelk en een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Laat afgedekt 10 minuten staan.
3. Klop intussen de eiwitten met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hoopjes beslag van circa 8 cm Ø in de pan.
5. Bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin en gaar. Keer halverwege.
6. Snijd boter in vier kleine klontjes, om te serveren.
7. Serveer de pancakes met stroop, een klontje boter en fruit.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
68 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie