
Kattentongen
Bakken
25 pers.
ca. 18 min
Europees
Ingrediënten
150 gram zachte boter
150 gram poedersuiker
3 eiwitten
150 gram bloem (gezeefd)
2 zakjes vanillesuiker
150 gram pure chocolade
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer.
2. Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag.
3. Vul de spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter.
4. Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen.
5. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
125 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie