
Kebab en gefrituurde aubergine
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
600 gram lamsbouten
2 grote aubergines (in plakken)
0 bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
0 zonnebloemolie (om te frituren)
100 gram labne
50 gram dukkah
0.5 bosjes koriander (grof gehakt)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel tijm
Bereidingswijze
1. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Meng in een schaal een handje bloem met de paprikapoeder, oregano en tijm. Veeg de plakken aubergine schoon met een stuk keukenpapier en maal peper erover. Haal ze door de gekruide bloem en schud overtollige bloem eraf.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge stand en frituur hierin de aubergine aan beide kanten goud- bruin. Leg ze op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Rooster de spiesen hoog in de oven in circa 5 minuten om en om bruin. Leg de kebab op de aubergine en lepel wat labne erover. Bestrooi met de dukkah en koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
580 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie