
Kebab met couscous
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ei (losgeklopt)
2 uien (gesnipperd)
1 bosje verse koriander (fijngehakt)
1 bosje verse munt (fijngehakt)
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel paprikapoeder
250 gram couscous
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
1 limoen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Kneed het gehakt met het ei, de helft van de ui, de helft van de koriander en munt en kaneel, komijn en paprikapoeder. Vorm er lange rolletjes van en leg ze circa 15 minuten in de koelkast.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Rijg de gehaktworstjes aan satéprikkers. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kebab rondom in 8-10 minuten bruin en gaar.
4. Verhit intussen de rest van de olie. Fruit hierin de rest van de ui, knoflook, gember en rode peper 2-3 minuten. Schep de couscous en de overige koriander en munt erdoor.
5. Serveer de kebab op de couscous en garneer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
53 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie