
Kerrie-witlofsoep met spekjes en stukjes appel
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram witlof
1 appel (bijvoorbeeld Jonagold)
50 gram magere gerookte spekblokjes
20 gram boter
20 gram bloem
0.75 liter kippenbouillon
1 eetlepel kerriepoeder
0 zout
Bereidingswijze
1. Verwijder de buitenste bladen van de struikjes witlof. Snijd een stuk van de onderkant. Snijd de witlof in dunne reepjes
2. Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine stukjes
3. Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig
4. Verhit de boter in een soeppan
5. Roer met een garde de bloem door de boter
6. Laat dit mengsel op een laag vuur 2 minuten zachtjes bakken
7. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe
8. Blijf met de garde roeren
9. Voeg als de bouillon kookt de witlofreepjes en appelstukjes toe
10. Laat alles 4 minuten zachtjes koken
11. Roer de spekblokjes en kerriepoeder door de soep
12. Breng de soep eventueel op smaak met zout
13. Dien de soep op in kommen of in diepe borden
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
146 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie