
Kerriebloemkool uit de oven
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 grote bloemkool
2 tl kerriepoeder
½ tl knoflookpoeder
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, in ringetjes
1 rode ui, in ringen
2 el kappertjes
1 klein handje pecannoten, gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 ºC. Snijd de bloemkool in plakken van 1½ cm en meng de kerrie- en knoflookpoeder door de olie.
Verdeel de bloemkool, knoflook, rode peper, ui, kappertjes en pecannoten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Besprenkel alles goed met de kerrie-knoflookolie en bestrooi evt. met peper en zout.
3. Bak ca. 25 min in de oven totdat de bloemkool mooi lichtbruin en gaar is.
Meer recepten in de categorie