Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Kersenclafoutis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g verse kersen
  • ½ tl vanille aroma
  • 400 ml volle melk
  • 80 g rietsuiker
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • Boter voor invetten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 C.
Ontpit de kersen.
Meng het vanille aroma met de melk, rietsuiker, bloem en eieren.
Vet de vorm in met boter.
Verdeel de kersen en het beslag over de ovenschaal en bak de clafoutis in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.