Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerst pannenkoeken

Kerst pannenkoeken

Ingrediënten

  • 3 handappels
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • ½ doosje bramen (à 125 g)
  • 8 kerstklok pannenkoeken (à 320 g)
  • 500 gram Griekse yoghurt 10%
  • Poedersuiker
Kerst pannenkoeken product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd 3 ongeschilde handappels in zo dun mogelijke partjes. Verhit 50 gram boter en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker in een ruime koekenpan en bak de appel met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en ½ doosje bramen (à 125 g) op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.
  2. 2 Verwarm 8 kerstklok pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3 Leg een pannenkoek op een bord, schep er 2 eetlepels Griekse yoghurt op en verdeel er wat appelmengsel over. Garneer met de rest van de bramen en extra rozemarijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 240
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 13 g
  • Vezels 2