
Kerst pannenkoeken
8 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
3 handappels
50 gram boter
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
2-3 takjes rozemarijn
½ doosje bramen (à 125 g)
8 kerstklok pannenkoeken (à 320 g)
500 gram Griekse yoghurt 10%
Poedersuiker
Bereidingswijze
1 Snijd 3 ongeschilde handappels in zo dun mogelijke partjes. Verhit 50 gram boter en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker in een ruime koekenpan en bak de appel met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en ½ doosje bramen (à 125 g) op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar.
2 Verwarm 8 kerstklok pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Leg een pannenkoek op een bord, schep er 2 eetlepels Griekse yoghurt op en verdeel er wat appelmengsel over. Garneer met de rest van de bramen en extra rozemarijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
26 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie