Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstboom al italiano

Kerstboom al italiano

Ingrediënten

  • 2 rollen vers bladerdeeg (230 g, Jan)
  • 1 bakje groene pesto (125 g)
  • 150 g geraspte kaas naar keuze
  • 1 ei
  • 200 g zoete trostomaatjes
  • 3 takjes basilicum
  • Bakpapier
  • Ster-uitsteker
Kerstboom al italiano product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de 2 stukken bladerdeeg op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een zo groot mogelijke kerstboom met stam uit. Til de bovenste boom er voorzichtig af.
  2. 2 Bestrijk de onderste boom met pesto en bestrooi met de kaas. Leg de andere boom er weer op. Druk de zijkanten een beetje aan. Snijd vervolgens ca. 10-12 takken van 1,5 cm dik aan weerszijden. Draai de takken als een spiraal een paar keer rond.
  3. 3 Steek uit het overgebleven deeg een ster en plak die met wat water als piek bovenop de boom. Klop het ei los en bestrijk de boom met een dun laagje ei. Bak de boom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en garneer met basilicumblaadjes en tomaatjes.

Variatie

Vervoer de kerstboom op de bakplaat of op een dienblad. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Bestrooi pas op school met basilicumblaadjes en de tomaatjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 220
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 14 g
  • Vet 15 g