
Kerstboom al italiano
12 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
2 rollen vers bladerdeeg (230 g, Jan)
1 bakje groene pesto (125 g)
150 g geraspte kaas naar keuze
1 ei
200 g zoete trostomaatjes
3 takjes basilicum
Bakpapier
Ster-uitsteker
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de 2 stukken bladerdeeg op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er een zo groot mogelijke kerstboom met stam uit. Til de bovenste boom er voorzichtig af.
2 Bestrijk de onderste boom met pesto en bestrooi met de kaas. Leg de andere boom er weer op. Druk de zijkanten een beetje aan. Snijd vervolgens ca. 10-12 takken van 1,5 cm dik aan weerszijden. Draai de takken als een spiraal een paar keer rond.
3 Steek uit het overgebleven deeg een ster en plak die met wat water als piek bovenop de boom. Klop het ei los en bestrijk de boom met een dun laagje ei. Bak de boom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en garneer met basilicumblaadjes en tomaatjes.
Variatietip!
Vervoer de kerstboom op de bakplaat of op een dienblad. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Bestrooi pas op school met basilicumblaadjes en de tomaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie