
Kerstgranola met pompoenpitten
10 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 el olijf- of kokosolie
100 g grove havervlokken
6 el pompoenpitten
5 el kokosflakes
125 g hazelnoten
3 el vloeibare honing
2 el cacaopoeder
100 g gedroogde abrikozen
100 g extra pure chocolade Fairtrade 72%
100 g gedroogde cranberries
Grote koekenpan 30 cm Ø
Bereidingswijze
Verhit de olijf-of kokosolie in de koekenpan. Doe de havervlokken erbij en rooster ze in ca. 5 min. op middelhoog goudbruin en krokant. Hak de hazelnoten grof. Voeg de laatste 2 min. de pitten, kokosflakes en hazelnoten toe. Meng van het vuur de honing en cacaopoeder erdoor, schep goed om en laat afkoelen op een groot bord of schaal.
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en hak de chocolade in stukjes van 1 cm. Schep ze met de cranberries door de afgekoelde granola.
Serveer de granola met kwark, yoghurt of (plantaardige) melk en vers fruit.
Variatietip!
Deze granola is zo klaar! Maar je kunt het heel goed tot wel een week van tevoren maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
284 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
6 gram