Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstgranola met pompoenpitten

Kerstgranola met pompoenpitten

Ingrediënten

  • 2 el olijf- of kokosolie
  • 100 g grove havervlokken
  • 6 el pompoenpitten
  • 5 el kokosflakes
  • 125 g hazelnoten
  • 3 el vloeibare honing
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g extra pure chocolade Fairtrade 72%
  • 100 g gedroogde cranberries
  • Grote koekenpan 30 cm Ø
Kerstgranola met pompoenpitten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijf-of kokosolie in de koekenpan. Doe de havervlokken erbij en rooster ze in ca. 5 min. op middelhoog goudbruin en krokant. Hak de hazelnoten grof. Voeg de laatste 2 min. de pitten, kokosflakes en hazelnoten toe. Meng van het vuur de honing en cacaopoeder erdoor, schep goed om en laat afkoelen op een groot bord of schaal.
  2. Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en hak de chocolade in stukjes van 1 cm. Schep ze met de cranberries door de afgekoelde granola.
  3. Serveer de granola met kwark, yoghurt of (plantaardige) melk en vers fruit.

Variatie

Deze granola is zo klaar! Maar je kunt het heel goed tot wel een week van tevoren maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 284
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 14 g