Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kerstperen

Kerstperen

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml zoete witte wijn
  • 2 vanillestokjes, in de lengte gehalveerd
  • 250 ml rode port
  • 250 ml rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stuks steranijs
Kerstperen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan zitten. Verdeel de peren over 2 pannen. 1 pan voor de witte stoof- peren en 1 pan voor de rode stoofperen. Zorg dat de pannen enigszins passend zijn. Doe in elke pan 75 g suiker. 
  2. 2 Voor de witte peren in pan 1 schenk je de witte wijn bij de peren en voeg je de vanillestokjes toe. Vul aan met water tot peren onder het vocht staan. Leg een deksel of bordje op de pan, zodat er geen vocht ontsnapt. Breng de peren rustig aan de kook en kook ze in ± 1½ uur gaar.  Voor de rode peren in pan 2 schenk je de port en rode wijn bij de peren. Voeg de kaneelstokjes en het steranijs toe. Vul aan met water tot de peren onder het vocht staan. Leg een deksel of bordje op de pan, zodat er geen vocht ontsnapt. Breng rustig aan de kook en kook de peren in ± 1½ uur gaar. 
  3. 3 Schep de peren uit het vocht en leg ze op 2 borden. Laat het vocht inkoken tot er een dikke siroop over is. Schep de witte siroop over de witte peren en de rode siroop over de rode peren. Serveer de peren om en om gekleurd op een schaal als een schaakbord.

Variatie

Liever alcoholvrij? Vervang dan de witte wijn door appelsap en de rode port en rode wijn door rode druivensap en wat bietensap.

    Voedingswaarde

  • Kcal 170
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 0 g