

Kerststengels
12 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
48 diepvriestuinerwten (zak 450 g) (LB)
2-3 zongedroogde tomaten op olie (pot 280 g) (LB), uitgelekt
1 bosuitje (LB)
2 takjes krulpeterselie
12 soepstengels naturel (pak 125 g) (LB)
12 tl zuivelspread
1 tl paprikapoeder (LB)
PLUS Amandelen ongezouten (zak 150 g) (LB)
Bereidingswijze
Schenk 300 ml kokend water over de tuinerwten, laat 2 min. staan en giet af. Snijd de tomaten in stukjes van 5 mm. Snijd de bosui in dunne ringetjes en maak kleine takjes van de peterselie.
Bestrijk de soepstengels met zuivelspread en beleg ze met 4 tuinerwten, wat tomaat, bosui en takjes krulpeterselie. Laat wat plekjes vrij en bestrooi die met paprikapoeder en fijngehakte amandelen. Serveer naast elkaar op een mooi bord.
Variatietip!
Vervang de soepstengel door grissini rozemarijn en de zuivelspread door het lepelkaasje (bakje 230 g). Voeg eventueel ook piepkleine plakjes Serranoham en flinters Parmezaanse kaas toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
86 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
3 gram