
Kibbeling in zoetzure saus met ananas en rijst
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 stuks zoete puntpaprika's
0 stuk ananas
400 gram kibbeling
3 cm gember
1 teentje knoflook
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïszetmeel
1 eetlepel lichte basterdsuiker
300 gram zilvervliesrijst
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Schil en rasp de gember en pel en pers het teentje knoflook. Snijd de zoete puntpaprika in reepjes en schil en snijd de ananas om de harde kern heen in gelijke, kleine blokjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpan en fruit de gember en de knoflook op laag vuur 1 minuut. Voeg de tomatenketchup, de azijn, de sojasaus, de maïzena, de suiker, de ananasstukjes en de paprika toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 minuten al roerende zachtjes koken.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 4 minuten rondom krokant. Voeg de zoetzure saus toe en meng goed.
5. Verdeel de zilvervliesrijst en de kibbeling in zoetzure saus over de borden en garneer met de komkommer.
Tip: verwerk de overgebleven ananas in een verse smoothie. Lekker in combinatie met banaan, honing en magere yoghurt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2814 Kj
Calorieën
670 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
94 gram
Waarvan suikers
34 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
33 gram