Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kikkererwtenburger met avocado

Kikkererwtenburger met avocado

Kikkererwtenburger met avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 doosje kikkererwten, ontdooid (300 g, vriesvers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rozemarijn, gehakt (bakje 20 g)
  • 2 tl tijm, gehakt (bakje 20 g)
  • 1 ei (L)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 schaal kruimgehakt (175 g, Vivera)
  • 100 g oude kaas (Klaverland), geraspt
  • 2 el maïzena
  • 2 el arachideolie
  • 4 volgranenbollen
  • 1 bakje verse tomatensalsa
  • 1/2 doosje tuinkers
  • 1 avocado, in plakjes
  • Extra: keukenmachine of staafmixer, aluminium barbecueschaal, bakpapier
Bereiden
Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer met de knoflook, rozemarijn, tijm, ei, 2 eetlepels olie, gehakt, kaas en maïzena tot een dik beslag. Doe over in een kom en vorm er tussen je handen 4 hamburgers van.
Knip 8 stukken bakpapier uit van dezelfde grootte als de burgers. Besmeer ze met olie en druk op elke kant van de burger een stuk bakpapier. Rooster de burgers in de barbecueschaal 10 minuten op een matig hete barbecue. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Rooster de broodjes op de snijkanten tot ze licht kleuren. Beleg ze met tomatensalsa, tuinkers, de kikkererwtenburgers en plakjes avocado. Dek de broodjes af met de andere helften.
Variatie
Peulvruchten hebben van zichzelf niet zo’n sterke smaak. Met specerijen en kruiden als komijn, venkelzaad, koriander en platte peterselie geef je ze iets extra’s. Lekker in combinatie met de hartige smaak van witte kaas en pittige rucola of verse jonge bladspinazie.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
68 g
vet
47 g
Kcal
855