
Kikkererwtenburger met avocado
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 doosje kikkererwten, ontdooid (300 g, vriesvers)
2 teentjes knoflook
1 el rozemarijn, gehakt (bakje 20 g)
2 tl tijm, gehakt (bakje 20 g)
1 ei (L)
4 el zonnebloemolie
1 schaal kruimgehakt (175 g, Vivera)
100 g oude kaas (Klaverland), geraspt
2 el maïzena
2 el arachideolie
4 volgranenbollen
1 bakje verse tomatensalsa
1/2 doosje tuinkers
1 avocado, in plakjes
Extra: keukenmachine of staafmixer, aluminium barbecueschaal, bakpapier
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en pureer in de keukenmachine of met de staafmixer met de knoflook, rozemarijn, tijm, ei, 2 eetlepels olie, gehakt, kaas en maïzena tot een dik beslag. Doe over in een kom en vorm er tussen je handen 4 hamburgers van.
Knip 8 stukken bakpapier uit van dezelfde grootte als de burgers. Besmeer ze met olie en druk op elke kant van de burger een stuk bakpapier. Rooster de burgers in de barbecueschaal 10 minuten op een matig hete barbecue. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Rooster de broodjes op de snijkanten tot ze licht kleuren. Beleg ze met tomatensalsa, tuinkers, de kikkererwtenburgers en plakjes avocado. Dek de broodjes af met de andere helften.
Variatietip!
Peulvruchten hebben van zichzelf niet zo’n sterke smaak. Met specerijen en kruiden als komijn, venkelzaad, koriander en platte peterselie geef je ze iets extra’s. Lekker in combinatie met de hartige smaak van witte kaas en pittige rucola of verse jonge bladspinazie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
855 kcal
Vetten
47 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
34 gram