
Kikkererwtenburgers met paprika-salsa
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk paprikamix
4 stuks eieren
2 stuks Italiaanse bollen
4 stengels bosuien
2 teentjes knoflook
4 theelepels tomatenketchup
6 eetlepels bloem
4 eetlepels yoghurt-mayonaise
4 handjes rucola
3 takjes krulpeterselie
2 stuks sjalotten
1 theelepel citroensap
410 gram kikkererwten
Bereidingswijze
1. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's vervolgens in gelijke kleine blokjes. Pel en snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn. Meng de paprika met de sjalotten, de peterselie en het citroensap. Plaats de paprika-salsa tot gebruik in de koelkast.
3. Snijd vervolgens de bosui in dunne ringen en pel en pers de teentjes knoflook.
4. Voeg de kikkererwten, de bosui, de knoflook, de tomatenketchup en de bloem in een kom en pureer met een staafmixer grof. Verdeel het mengsel in vieren, draai er ballen van en druk deze iets plat.
5. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Bak in de ene koekenpan de kikkererwtenburgers in 10 minuten rondom bruin. Bak tegelijkertijd in de andere pan 4 eieren en houd de dooiers heel.
6. Snijd de Italiaanse bol doormidden en smeer ze in met de yoghurt-mayonaise, volg met de rucola, de kikkererwtenburgers, de gebakken eieren en de paprika-salsa.
7. Verdeel de burgers over de borden.
Tip: laat de kikkererwtenburgers voor gebruik een uurtje opstijven in de koelkast, hierdoor vallen ze tijdens het bakken minder snel uit elkaar.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1997 Kj
Calorieën
476 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie