Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kikkererwtenburgers met paprika-salsa

Kikkererwtenburgers met paprika-salsa

Ingrediënten

  • 1 stuk paprikamix
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks Italiaanse bollen
  • 4 stengels bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels tomatenketchup
  • 6 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels yoghurt-mayonaise
  • 4 handjes rucola
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 theelepel citroensap
  • 410 gram kikkererwten
Kikkererwtenburgers met paprika-salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's vervolgens in gelijke kleine blokjes. Pel en snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn. Meng de paprika met de sjalotten, de peterselie en het citroensap. Plaats de paprika-salsa tot gebruik in de koelkast.
  2. Snijd vervolgens de bosui in dunne ringen en pel en pers de teentjes knoflook.
  3. Voeg de kikkererwten, de bosui, de knoflook, de tomatenketchup en de bloem in een kom en pureer met een staafmixer grof. Verdeel het mengsel in vieren, draai er ballen van en druk deze iets plat.
  4. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie. Bak in de ene koekenpan de kikkererwtenburgers in 10 minuten rondom bruin. Bak tegelijkertijd in de andere pan 4 eieren en houd de dooiers heel.
  5. Snijd de Italiaanse bol doormidden en smeer ze in met de yoghurt-mayonaise, volg met de rucola, de kikkererwtenburgers, de gebakken eieren en de paprika-salsa.
  6. Verdeel de burgers over de borden.
  7. Tip: laat de kikkererwtenburgers voor gebruik een uurtje opstijven in de koelkast, hierdoor vallen ze tijdens het bakken minder snel uit elkaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 476
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 8