
Kikkererwtenburgers
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
225 gram kikkererwten
50 gram geraspte jonge kaas
2 stuks winterpenen
1 stuk ui
4 sneetjes broden
1 teentje knoflook
1 stuk ei
3 eetlepels bloem
1 stuk komkommer
2 eetlepels yoghurt-mayonaise
Bereidingswijze
1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook het ei in 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water, pel het ei en prak deze met een vork fijn.
2. Was en snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Meng de plakjes met de yoghurt- mayonaise.
3. Meng de kikkererwten met de wortel en de knoflook en pureer dit met een staafmixer tot een puree. Voeg de geraspte kaas, de ui, het ei en de tarwebloem toe en kneed de ingrediënten goed door elkaar. Draai 4 gelijke ballen van het mengsel en druk deze iets plat.
4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in 6 minuten rondom goudbruin.
5. Halveer de boterhammen. Beleg 4 halfjes met een kikkererwtenburger, een beetje komkommersalade en sluit af met de overgebleven halve boterhammen.
Tip: serveer de burgers met een frisse, groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1977 Kj
Calorieën
471 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie