Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers

Ingrediënten

  • 225 gram kikkererwten
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 2 stuks winterpenen
  • 1 stuk ui
  • 4 sneetjes broden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 stuk komkommer
  • 2 eetlepels yoghurt-mayonaise
Kikkererwtenburgers product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook het ei in 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water, pel het ei en prak deze met een vork fijn.
  2. 2. Was en snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Meng de plakjes met de yoghurt- mayonaise.
  3. 3. Meng de kikkererwten met de wortel en de knoflook en pureer dit met een staafmixer tot een puree. Voeg de geraspte kaas, de ui, het ei en de tarwebloem toe en kneed de ingrediënten goed door elkaar. Draai 4 gelijke ballen van het mengsel en druk deze iets plat.
  4. 4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in 6 minuten rondom goudbruin.
  5. 5. Halveer de boterhammen. Beleg 4 halfjes met een kikkererwtenburger, een beetje komkommersalade en sluit af met de overgebleven halve boterhammen.
  6. Tip: serveer de burgers met een frisse, groene salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 471
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 10