
Kip cacciatore met aardappels en olijven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
27.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
760 gram Kipdij
1 stuk Ui
4 tenen Knoflook
2 stuks Rode paprika
5 takjes Tijm
100 ml Rode wijn
800 gram Gepelde tomaten
120 gram Kalamata olijven
1 kilo Aardappels vastkokend
1 Plant Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en braad hierin de kippendijen aan beide kanten aan tot ze goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en leg apart.
2. Snijd de ui in ringen en plet de tenen knoflook. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook gedurende 5 minuten. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes.
3. Voeg de paprika toe aan het uimengsel en bak nog 5 minuten mee. Voeg nu de tijm, rode wijn, gezeefde tomaten en tot slot de kip toe. Meng goed en top met de olijven. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een half uur pruttelen.
4. Schil ondertussen de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat droog stomen in de pan. Haal de peterselie van de steeltjes en hak grof. Serveer de kip cacciatore met de aardappels. Garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie