

Kip cashew met gele rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Gele rijst
2 stuks Kipfilet
2 eetlepel Bloem
6 eetlepel Sojasaus
100 gram Zonnebloemolie
2 stuks Uien
2 stuks Paprika
2 stuks Peper rood
3 tenen Knoflook
3 stuks Bosuien
4 eetlepel Oestersaus
100 gram Cashewnoten
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat gaar.
2. Snijd intussen de kip in blokjes en breng op smaak met 2 el sojasaus en witte peper. Hussel door met de bloem.
3. Verhit de olie in een pan en bak de kip aan beide kanten aan tot deze goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en zet opzij. Verwijder op 2 el na de olie uit de koekenpan.
4. Snijd intussen de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de chilipeper in ringen, snijd de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.
5. Bak deze groenten aan tot de ui en paprika zacht is. Voeg de kip weer toe samen met de oestersaus, de resterende 4 el sojasaus en de cashewnoten.
6. Meng alles goed door en dien dan op, samen met de rijst.
Meer recepten in de categorie