Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip fajita's

Kip fajita's

Ingrediënten

  • 380 gram kipfilets
  • 1 stuk avocado
  • 8 stuks tortillawraps
  • 1 stuk paprikamix
  • 350 gram tomaten
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk limoen
  • 1 stuk rode ui
  • 1 zakje fajitakruiden
  • 75 gram slamelange
  • 70 gram geraspte kaas
Kip fajita's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui doormidden. Snijd één helft in halve ringen en snipper de resterende helft. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de kip in reepjes en de tomaten in partjes. Pers het sap uit de limoen en hak de koriander fijn.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, fruit de uienringen en voeg de kip toe. Roerbak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de paprika, de kruidenmix en de tomaten toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
  3. 3. Prak ondertussen de avocado fijn met een vork. Voeg het limoensap, de koriander en de gesnipperde ui toe. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met wat peper.
  4. 4. Vul de wraps met een handje sla, schep de fajitavulling er bovenop en besprenkel met de kaas. Rol de wrap dicht. Herhaal deze stap tot de wraps op zijn.
  5. 5. Verhit een grillpan, kwast de fajita's in met een beetje olijfolie en grill in de pan totdat er mooie strepen ontstaan.
  6. 6. Verdeel de fajita's over de borden en serveer met de guacamole.
  7. Tip: Houd wat koriander apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 586
  • Eiwit 45 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 8