
Kip fajita's
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
380 gram kipfilets
1 stuk avocado
8 stuks tortillawraps
1 stuk paprikamix
350 gram tomaten
10 gram koriander
1 stuk limoen
1 stuk rode ui
1 zakje fajitakruiden
75 gram slamelange
70 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui doormidden. Snijd één helft in halve ringen en snipper de resterende helft. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de kip in reepjes en de tomaten in partjes. Pers het sap uit de limoen en hak de koriander fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, fruit de uienringen en voeg de kip toe. Roerbak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de paprika, de kruidenmix en de tomaten toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
3. Prak ondertussen de avocado fijn met een vork. Voeg het limoensap, de koriander en de gesnipperde ui toe. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met wat peper.
4. Vul de wraps met een handje sla, schep de fajitavulling er bovenop en besprenkel met de kaas. Rol de wrap dicht. Herhaal deze stap tot de wraps op zijn.
5. Verhit een grillpan, kwast de fajita's in met een beetje olijfolie en grill in de pan totdat er mooie strepen ontstaan.
6. Verdeel de fajita's over de borden en serveer met de guacamole.
Tip: Houd wat koriander apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2453 Kj
Calorieën
586 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
45 gram