
Kip in wittewijnsaus met gnocchi en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
35.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
6 stuks Kipdijfilet
100 ml Droge witte wijn
240 gram Boursin cuisine kruiden
600 gram Spinazie
1 bosje Peterselie
400 gram Verse gnocchi
1 stuk Citroenen
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui en de knoflook gedurende 5 minuten.
2. Haal het uimengsel uit de pan en verwarm de pan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het uimengsel weer toe en blus af met de witte wijn. Laat kort inkoken tot de alcohol verdampt en voeg de boursin cuisine toe. Roer goed tot een gebonden saus.
3. Laat de kip garen in de pan, gedurende 10 minuten. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng een pan met water aan de kook en hak de peterselie fijn.
4. Doe de spinazie bij de kip en doe de gnocchi in de pan met water. Kook tot de gnocchi’s boven komen drijven: dat is het teken dat ze gaar zijn. Schep de gare gnocchi’s uit de pan en voeg toe aan de romige kip.
5. Schep de gnocchi met de kip en spinazie in vier diepe borden. Garneer met de peterselie, citroen en Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie