
Kip in yoghurt-kruidenkorst met korianderrijst en sperziebonen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
34.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Volle yoghurt
1 stuk Citroen
3 theelepel Al-andaluskruiden
2 eetlepel Honing
4 stuks Kipfilet
300 gram Basmatirijst
500 gram Sperziebonen
25 gram Amandelschaafsel
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de yoghurt met de citroenrasp en -sap, al-andaluskruiden, honing en twee eetlepels extra vierge olijfolie. Halveer de kipfilets en meng met de yoghurtmarinade. Leg in een ovenschaal van steen of glas en rooster 20-25 minuten in de oven, tot de kip gaar en goudbruin is.
2. Breng een pan met de rijst en water aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en blancheer 7 minuten. Giet de sperziebonen af en doe terug in de pan. Meng met twee eetlepels extra vierge olijfolie en een snuf zeezout.
3. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin het amandelschaafsel tot het begint te verkleuren en geuren. Verwijder harde steeltjes uit het bosje koriander en haal de blaadjes los. Hak de fijne steeltjes fijn en de blaadjes grof.
4. Meng de gehakte steeltjes en de helft van de blaadjes door de rijst. Serveer de rijst met de sperziebonen en kip uit de oven. Garneer met de resterende korianderblaadjes en het amandelschaafsel.
Meer recepten in de categorie