
Kip in zoetzure saus met verse ananas en rijst
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
peper
500 gram kipdijfilet
450 gram zoetzure saus
250 gram rijst
400 gram Hollandse roerbakgroente
0,5 stuk ananas
3 stengels bosuien
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar met de deksel op de pan.
3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke stukken. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees om de harde kern heen in smalle parten. Snijd de bosui in ringen.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de kipdijfilet in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 minuten mee. Voeg tot slot de zoetzure saus toe en verwarm nog 3 minuten.
5. Verwarm een grillpan of contactgrill voor en gril de ananasstukken rondom 4 minuten.
6. Verdeel de rijst samen met de kip in zoetzure saus over de borden, serveer met de gegrilde ananas en garneer met de bosui.
Tip: bewaar de overige helft van de ananas en verwerk deze de volgende ochtend in een fruitige smoothie met yoghurt en kiwi.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2958 Kj
Calorieën
705 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
102 gram
Waarvan suikers
40 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
33 gram