Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip in zoetzure saus met verse ananas en rijst

Kip in zoetzure saus met verse ananas en rijst

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • peper
  • 500 gram kipdijfilet
  • 450 gram zoetzure saus
  • 250 gram rijst
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 0,5 stuk ananas
  • 3 stengels bosuien
Kip in zoetzure saus met verse ananas en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar met de deksel op de pan.
  3. 3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke stukken. Schil de ananas en snijd het vruchtvlees om de harde kern heen in smalle parten. Snijd de bosui in ringen.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de kipdijfilet in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 minuten mee. Voeg tot slot de zoetzure saus toe en verwarm nog 3 minuten.
  5. 5. Verwarm een grillpan of contactgrill voor en gril de ananasstukken rondom 4 minuten.
  6. 6. Verdeel de rijst samen met de kip in zoetzure saus over de borden, serveer met de gegrilde ananas en garneer met de bosui.
  7. Tip: bewaar de overige helft van de ananas en verwerk deze de volgende ochtend in een fruitige smoothie met yoghurt en kiwi.

    Voedingswaarde

  • Kcal 705
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 102 g
  • waarvan suikers 40
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 3