
Kip-kebabburger met hummus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Turks
Ingrediënten
1 PLUS Turks brood
4 Boerentrots van PLUS scharrelkipburgers kebab
1 bakje hummus naturel (200 g)
½ zak ijsbergsla (à 200 g)
2 geroosterde paprika’s (pot 295 g), in reepjes
3 snoepkomkommers, in plakjes
1 bosje platte peterselie, grofgehakt
Bereidingswijze
Snijd het brood open. Rooster de helften op de hete barbecue in 2-3 min. per kant goudbruin en knapperig. Rooster ook de kipburgers op de hete barbecue in 8 min. per kant bruin en gaar.
Leg de onderste helft van het brood op een schaal. Besmeer met de hummus en bestrooi met de ijsbergsla. Leg er de kipburgers op.
Verdeel de paprikareepjes, de plakjes komkommer en de peterselie over de burgers. Dek af met de bovenste helft van het brood.
Snijd het brood in 4 stukken zodat 4 burgers ontstaan en leg ze op een bord.
Variatietip
Liever zonder vlees? Gril vegan gemarineerde kipfilet op de barbecue. Snijd in reepjes en verdeel over de ijsbergsla.