Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip-ketjap met spruitjes op Indonesische wijze

Kip-ketjap met spruitjes op Indonesische wijze

Ingrediënten

  • 550 gram kipvleugels
  • 500 gram spruitjes
  • 400 gram einoodles
  • 100 ml woksaus
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 stengels bosuien
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
  • 1 stuk komkommer
  • 200 gram taugé
Kip-ketjap met spruitjes op Indonesische wijze product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wrijf de kipvleugels in met een 1 eetlepel ketjap en rooster de kip in 20 minuten gaar in de oven.
  3. Breng een pan water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Kook de spruitjes 5 minuten.
  4. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de sambal, 1 eetlepel ketjap en de spruitjes toe en roerbak 5 minuten.
  5. Breng een tweede pan water aan de kook, kook de noodles in 4 minuten gaar en giet af.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de noodles. Snijd de bosui in dunne ringen, voeg samen met de woksaus toe en verwarm 3 minuten.
  7. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst, snijd in boogjes en meng met de taugé.
  8. Verdeel de noodles samen met de spruitjes, de kip-ketjap en de komkommer over de borden. Garneer met de gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 769
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 90 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 11