
Kip-ketjap met spruitjes op Indonesische wijze
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
550 gram kipvleugels
500 gram spruitjes
400 gram einoodles
100 ml woksaus
1 stuk ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap manis
2 stengels bosuien
1 eetlepel gebakken uitjes
1 stuk komkommer
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Wrijf de kipvleugels in met een 1 eetlepel ketjap en rooster de kip in 20 minuten gaar in de oven.
3. Breng een pan water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Kook de spruitjes 5 minuten.
4. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de sambal, 1 eetlepel ketjap en de spruitjes toe en roerbak 5 minuten.
5. Breng een tweede pan water aan de kook, kook de noodles in 4 minuten gaar en giet af.
6. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de noodles. Snijd de bosui in dunne ringen, voeg samen met de woksaus toe en verwarm 3 minuten.
7. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst, snijd in boogjes en meng met de taugé.
8. Verdeel de noodles samen met de spruitjes, de kip-ketjap en de komkommer over de borden. Garneer met de gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3241 Kj
Calorieën
769 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
90 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
38 gram