

Kip met champignonroomsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
10.31 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram PLUS Witte rijst
4 stuks Boerentrots kipdijfilet
2 eetlepel Roomboter
600 gram Champignons
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
250 ml Slagroom
75 gram Parmigiano
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan, tot dit goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Snijd intussen de champignons in plakjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons, ui en knoflook aan de pan toe en bak totdat de champignons goudbruin zijn.
4. Voeg de slagroom toe, breng aan de kook, en voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng door tot de kaas gesmolten is. Leg de kip terug in de pan en laat warm worden.
5. Garneer met grof gehakte peterselie en serveer met de rijst.
Meer recepten in de categorie