Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met rozijnen

Kip met rozijnen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 7,5 dl kippenbouillion I 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 uien
  • 1 bouquet garni van 1 stengels bleekselderij, 2 laurierblaadjes en 2 kaneelstokjes
  • 50 gram zwarte rozijnen
  • 75 gram witte rozijnen
  • 1 theelepel kurkuma I zout en peper, naar smaak
  • 400 gram witte rijst
  • 2 stukjes rolladetouw
Kip met rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien. Maak 2 bouquets garni door 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblaadje en 1 kaneelstokje bij elkaar te binden met wat rolladetouw touw.
  2. Verhit de olie en braad hierin de kip aan. Voeg uien en rozijnen toe en blus af met de bouillon, bewaar een klein beetje bouillon. Breng de kip aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.
  3. Meng ondertussen de kurkuma met het restje bouillon, totdat de kurkuma goed opgelost is. Voeg het kurkumamengsel toe aan de kip en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de kip afgedekt in ongeveer 2 uur gaar worden.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Serveer de kip op een grote schaal en overgiet met de saus.