
Kip met rozijnen
4 pers.
ca. 150 min
Hollands
Ingrediënten
1 hele kip
7,5 dl kippenbouillion I 2 eetlepels (olijf)olie
2 uien
1 bouquet garni van 1 stengels bleekselderij, 2 laurierblaadjes en 2 kaneelstokjes
50 gram zwarte rozijnen
75 gram witte rozijnen
1 theelepel kurkuma I zout en peper, naar smaak
400 gram witte rijst
2 stukjes rolladetouw
Bereidingswijze
Snipper de uien. Maak 2 bouquets garni door 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblaadje en 1 kaneelstokje bij elkaar te binden met wat rolladetouw touw.
Verhit de olie en braad hierin de kip aan. Voeg uien en rozijnen toe en blus af met de bouillon, bewaar een klein beetje bouillon. Breng de kip aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.
Meng ondertussen de kurkuma met het restje bouillon, totdat de kurkuma goed opgelost is. Voeg het kurkumamengsel toe aan de kip en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de kip afgedekt in ongeveer 2 uur gaar worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer de kip op een grote schaal en overgiet met de saus.