Kip met rozijnen - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip met rozijnen

Kip met rozijnen

Kip met rozijnen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 hele kip
  • 7,5 dl kippenbouillion I 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 uien
  • 1 bouquet garni van 1 stengels bleekselderij, 2 laurierblaadjes en 2 kaneelstokjes
  • 50 gram zwarte rozijnen
  • 75 gram witte rozijnen
  • 1 theelepel kurkuma I zout en peper, naar smaak
  • 400 gram witte rijst
  • 2 stukjes rolladetouw
Bereidingsvideo
Bereiden
Snipper de uien. Maak 2 bouquets garni door 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblaadje en 1 kaneelstokje bij elkaar te binden met wat rolladetouw touw.
Verhit de olie en braad hierin de kip aan. Voeg uien en rozijnen toe en blus af met de bouillon, bewaar een klein beetje bouillon. Breng de kip aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.
Meng ondertussen de kurkuma met het restje bouillon, totdat de kurkuma goed opgelost is. Voeg het kurkumamengsel toe aan de kip en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de kip afgedekt in ongeveer 2 uur gaar worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer de kip op een grote schaal en overgiet met de saus.