Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip op blik met een frisse tomatensalade

Kip op blik met een frisse tomatensalade

Ingrediënten

  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • 1 stuk hele kip
  • 1 zakje bbq rub
  • 500 gram tomaten
  • 33 cl bier
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk limoen
  • 4 stuks aardappelen
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 teentje knoflook
Kip op blik met een frisse tomatensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Weber gevogelte standaard + aluminiumfolie
  2. 1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in parten en hak de koriander grof. Boen de aardappelen goed schoon. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  3. 2. Meng de BBQ rub met een flinke scheut olijfolie en smeer hier de kip mee in.
  4. 3. Was het bierblikje af met water en maak droog. Open het bierblikje, giet er een beetje uit, voeg de knoflook en de limoenrasp toe en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.
  5. 4. Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.
  6. 5. Verpak de aardappelen goed in aluminiumfolie en leg tussen de kolen aan de zijkant van de bbq. Pof de aardappelen in 30 minuten gaar, keer regelmatig om. Verwijder de folie voorzichtig, snijd een kapje uit de aardappel en schep hier een eetlepel zure room in.
  7. 6. Meng de tomaten met de koriander, de rode ui en het limoensap tot een frisse salade.
  8. 7. Serveer de kip samen met de gepofte aardappel en de tomatensalade.
  9. Tip: Houd wat koriander apart voor de garnering!

    Voedingswaarde

  • Kcal 744
  • Eiwit 64 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 5