
Kip op blik met een frisse tomatensalade
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
olijfolie
aluminiumfolie
1 stuk hele kip
1 zakje bbq rub
500 gram tomaten
33 cl bier
20 gram koriander
1 stuk rode ui
1 stuk limoen
4 stuks aardappelen
4 eetlepels zure room
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
+ Weber gevogelte standaard + aluminiumfolie
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in parten en hak de koriander grof. Boen de aardappelen goed schoon. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
2. Meng de BBQ rub met een flinke scheut olijfolie en smeer hier de kip mee in.
3. Was het bierblikje af met water en maak droog. Open het bierblikje, giet er een beetje uit, voeg de knoflook en de limoenrasp toe en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.
4. Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.
5. Verpak de aardappelen goed in aluminiumfolie en leg tussen de kolen aan de zijkant van de bbq. Pof de aardappelen in 30 minuten gaar, keer regelmatig om. Verwijder de folie voorzichtig, snijd een kapje uit de aardappel en schep hier een eetlepel zure room in.
6. Meng de tomaten met de koriander, de rode ui en het limoensap tot een frisse salade.
7. Serveer de kip samen met de gepofte aardappel en de tomatensalade.
Tip: Houd wat koriander apart voor de garnering!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3125 Kj
Calorieën
744 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
64 gram