Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip op blik

Kip op blik

Ingrediënten

  • 1 hele kip van ca. 1400 g (Beter Leven)
  • 1 zakje Santa Maria BBQ rub beer can chicken
  • 5 el olie
  • 1 blikje Heineken pils
  • Extra: gevogelte standaard, siliconenkwast
Kip op blik product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 95 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de BBQ rub met de olie en smeer hier de kip rondom mee in.
  2. Was het bierblikje af met water en droog het af. Open het bierblikje, giet er een beetje uit en druk het blik in de buikholte van de kip. Dat is de opening tussen de poten van de kip.
  3. Zet de kip rechtop op het bierblik op een matig hete barbecue. Gebruik hier eventueel de Weber gevogelte standaard voor, zodat de kip niet omvalt. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de kip in circa 1,5 uur.

Variatie

Geef extra smaak aan het bier. Meng 3/4 van het bier met 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en de geraspte schil van 1 citroen. Giet het mengsel terug in het blik volg verder het recept.

    Voedingswaarde

  • Kcal 625
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 50 g