

Kip parmigiana
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
10.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipfilet
1 stuk Eieren
100 gram Paneermeel
100 ml Zonnebloemolie
1 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
1 blik Tomatenblokjes
1 theelepel Oregano
2 takjes Basilicum
1 Bol Mozzarella
20 gram Reggiano
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Sla de kip plat met een vleeshamer tot 1 cm dik.
3. Breng de kip op smaak met peper en zout, wentel door het ei en dan de paneermeel.
4. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin.
5. Verhit intussen de olijfolie in een andere pan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de tomatenblokjes toe en de fijngehakte basilicum en laat 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel over elke kipfilet 2 flinke eetlepels tomatensaus, daarna de mozzarella plakken en vervolgens de fijngeraspte parmezaan.
7. Bak de kip tot de kaas gesmolten is, zo’n 15 minuten. Lekker om met een salade of met spaghetti te serveren.
Meer recepten in de categorie