Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip parmigiana

Kip parmigiana

Ingrediënten

  • 4 stuks Kipfilet
  • 1 stuk Eieren
  • 100 gram Paneermeel
  • 100 ml Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 theelepel Oregano
  • 2 takjes Basilicum
  • 1 Bol Mozzarella
  • 20 gram Reggiano
Kip parmigiana product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Sla de kip plat met een vleeshamer tot 1 cm dik.
  3. 3. Breng de kip op smaak met peper en zout, wentel door het ei en dan de paneermeel.
  4. 4. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin.
  5. 5. Verhit intussen de olijfolie in een andere pan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de tomatenblokjes toe en de fijngehakte basilicum en laat 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel over elke kipfilet 2 flinke eetlepels tomatensaus, daarna de mozzarella plakken en vervolgens de fijngeraspte parmezaan.
  7. 7. Bak de kip tot de kaas gesmolten is, zo’n 15 minuten. Lekker om met een salade of met spaghetti te serveren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 331
  • Eiwit 49 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 0