Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip pesto-parmezaan met kruidige aardappelpartjes

Kip pesto-parmezaan met kruidige aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen vastkokend
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 400 gram snijbonen
  • 4 stuks kipfilets
  • 4 stuks tomaten
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 10 gram basilicum
  • 50 gram parmezaanse kaas
Kip pesto-parmezaan met kruidige aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de aardappelen en snijd in partjes. Snijd de snijbonen in stukjes, de tomaatjes in plakken, rasp de parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn.
  3. 3. Doe de aardappelpartjes in een kom, voeg een scheutje olijfolie, het knoflookpoeder en de basilicum toe en hussel voorzichtig door elkaar zodat elk aardappelpartje bedekt is met de kruiden. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 40 minuten gaar en goudbruin. Schep na 20 minuten om.
  4. 4. Verdeel de kipfilet over een ingevette ovenschaal, bestrijk met de helft van de pesto, volg met 3 plakjes tomaat en strooi er tenslotte parmezaanse kaas overheen. Bak de kipfilet bij de aardappelpartjes in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de snijbonen 4 minuten. Spoel af met koud water.
  6. 6. Meng de mayonaise samen met de overgebleven pesto tot een romige saus.
  7. 7. Verdeel de kipfilet, de aardappelpartjes en de snijbonen over de borden en serveer met de pestomayonaise.
  8. Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 711
  • Eiwit 71 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 8