
Kip pesto-parmezaan met kruidige aardappelpartjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram aardappelen vastkokend
3 eetlepels mayonaise
400 gram snijbonen
4 stuks kipfilets
4 stuks tomaten
4 eetlepels groene pesto
2 theelepels knoflookpoeder
10 gram basilicum
50 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappelen en snijd in partjes. Snijd de snijbonen in stukjes, de tomaatjes in plakken, rasp de parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn.
3. Doe de aardappelpartjes in een kom, voeg een scheutje olijfolie, het knoflookpoeder en de basilicum toe en hussel voorzichtig door elkaar zodat elk aardappelpartje bedekt is met de kruiden. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 40 minuten gaar en goudbruin. Schep na 20 minuten om.
4. Verdeel de kipfilet over een ingevette ovenschaal, bestrijk met de helft van de pesto, volg met 3 plakjes tomaat en strooi er tenslotte parmezaanse kaas overheen. Bak de kipfilet bij de aardappelpartjes in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de snijbonen 4 minuten. Spoel af met koud water.
6. Meng de mayonaise samen met de overgebleven pesto tot een romige saus.
7. Verdeel de kipfilet, de aardappelpartjes en de snijbonen over de borden en serveer met de pestomayonaise.
Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2988 Kj
Calorieën
711 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
71 gram