

Kip piccata
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
7.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Spaghetti
2 stuks Kipfilet
25 gram Bloem
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Sjalotten
2 tenen Knoflook
300 ml Huiswijn wit droog
1 stuk Citroen
6 eetlepel Roomboter
2 eetlepel Kappertjes
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
2. Snij de kip in de lengte door de helft zodat je van elke kipfilet 2 dunne filets hebt. Breng op smaak met peper en zout en wentel door de bloem.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot deze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
4. Snipper intussen de sjalot. Voeg dit toe aan de pan en bak tot dit glazig begint te worden, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
5. Blus af met de witte wijn en laat dit 3 tot 4 minuten inkoken tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de rasp en sap van de citroen toe, de kappertjes en de boter. Roer door tot de boter gesmolten is en breng op smaak met peper en zout. Vind je de saus te zuur, voeg dan wat extra boter toe.
6. Leg de kip terug in de saus om op te warmen. Garneer met de fijngehakte peterselie en dien op met de pasta.
7. Tip: Je kunt in plaats van witte wijn ook kipbouillon gebruiken.
Meer recepten in de categorie