1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Kip piripiri met rijst en sperziebonen product foto
  • Ingredienten:

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels honing of suiker
  • 5 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 4 theel. tabasco
  • 4 kipkarbonades of 8 drumsticks
  • 2 blikjes (ca. 400 g per stuk) tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 250 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen afgehaald
  • evt. rode ui om te garneren, in reepjes
Bereiden
Meng de knoflook met de honing, 2 eetlepels olie en tabasco. Bestrijk de kip ermee. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Voeg de tomaten met sap en het citroensap toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Serveer de kip erbij. Garneer eventueel met rode ui.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie