
Kip piripiri met rijst en sperziebonen
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
3 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels honing of suiker
5 eetlepels arachide- of olijfolie
4 theel. tabasco
4 kipkarbonades of 8 drumsticks
2 blikjes (ca. 400 g per stuk) tomatenblokjes of gepelde tomaten
sap van 1 citroen
250 gram rijst
500 gram sperziebonen afgehaald
evt. rode ui om te garneren, in reepjes
Bereidingswijze
Meng de knoflook met de honing, 2 eetlepels olie en tabasco. Bestrijk de kip ermee. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Voeg de tomaten met sap en het citroensap toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Serveer de kip erbij. Garneer eventueel met rode ui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
710 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
34 gram