In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Kip piripiri met rijst en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels honing of suiker
  • 5 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 4 theel. tabasco
  • 4 kipkarbonades of 8 drumsticks
  • 2 blikjes (ca. 400 g per stuk) tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 250 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen afgehaald
  • evt. rode ui om te garneren, in reepjes
Bereiden
Meng de knoflook met de honing, 2 eetlepels olie en tabasco. Bestrijk de kip ermee. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Voeg de tomaten met sap en het citroensap toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Serveer de kip erbij. Garneer eventueel met rode ui.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
6 g
vet
31 g
Kcal
710