Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Kip piripiri met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels honing of suiker
  • 5 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 4 theel. tabasco
  • 4 kipkarbonades of 8 drumsticks
  • 2 blikjes (ca. 400 g per stuk) tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 250 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen afgehaald
  • evt. rode ui om te garneren, in reepjes
Kip piripiri met rijst en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de knoflook met de honing, 2 eetlepels olie en tabasco. Bestrijk de kip ermee. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Voeg de tomaten met sap en het citroensap toe en stoof zachtjes circa 25 minuten. Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Serveer de kip erbij. Garneer eventueel met rode ui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 710
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 31 g