
Kip uit de oven met mandarijn en venkel
4 pers.
ca. 75 min
Hollands
Ingrediënten
1.4 kilo Beter Leven kip
3 middelgrote uien
4 tenen knoflook
3 mandarijnen
6 takjes tijm
1 laurierblad
2 venkelknollen
100 ml sinaasappelsap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Breng de kip vanbinnen en buiten op smaak met peper en zout.
Snijd de uien, knoflook en mandarijnen in grove stukken (de schil mag eraan blijven).
Vul de buik van de kip met de helft van de ui, knoflook, mandarijn, tijm en laurier.
Verdeel de rest over een ruime ovenschaal.
Snijd de venkelknollen in grove stukken en verdeel over het uienmengsel.
Besprenkel royaal met olijfolie, peper, zout, het sinaasappelsap en nog 50 ml water.
Leg hierop de kip en braad in 50-60 minuten in de oven.
Controleer na 40 minuten of de kip niet te donker wordt.
Dek eventueel af met een stuk aluminiumfolie.
Controleer de kip op gaarheid door in het dikke gedeelte van een poot een prikker of vork te steken.
Er moet helder vocht uit komen.
Serveer de kip op een mooie schaal en snijd de kip aan tafel in stukken.