
Kipburger met spek en guacamole
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 krop ijsbergsla
1 avocado (gehalveerd)
1 limoen (sap)
4 takjes koriander (fijngehakt)
450 gram kipfilets (in blokjes)
1 rode ui (gesnipperd)
1 theelepel oregano
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel zonnebloemolie
80 gram ontbijtspek
1 tomaat (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
2. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper.
3. Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe.
4. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel.
5. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin.
6. Bak het ontbijtspek knapperig.
7. Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie