
Kipburgertjes met pesto
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
2 el pijnboompitten
380 g kipdijfilet (Beter Leven Keurmerk 1*)
6 semi-gedroogde tomaten op olie
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
½ bruin of wit stokbrood
verse basilicum (1 plantje, biologisch)
3 el olijfolie mild + extra om in te vetten
EXTRA staafmixer of keukenmachine
gourmetstel
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder boter of olie. Schep af en toe om zodat ze lichtbruin worden. Laat ze afkoelen op een bord.
Snij de kip in stukjes en maal fijn met het hakmolentje van de staafmixer of de keukenmachine. Doe de kip in een kom. Snij de tomaten in stukjes en voeg met de kaas toe aan de gemalen kip. Schep om en breng op smaak met peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Doe de basilicumblaadjes van heel het plantje samen met de pijnboompitten, de olie en de rest van de kaas in een hoge beker en maal met de staafmixer tot een grove pesto. Voeg peper en eventueel zout toe en wat meer olie als je de pesto te dik vindt.
Maak met natte handen 16 burgertjes van het kipgehakt. Bewaar op een bord in de koelkast en haal het er net voor het gourmetten eruit.
Besprenkel de gourmetplaat desgewenst met wat olie en gril de burgertjes in ca. 5 min gaar en bruin. Keer regelmatig. Serveer de burgertjes met de pesto.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
29 gram