Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipburgertjes met pesto

Kipburgertjes met pesto

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 380 g kipdijfilet (Beter Leven Keurmerk 1*)
  • 6 semi-gedroogde tomaten op olie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ bruin of wit stokbrood
  • verse basilicum (1 plantje, biologisch)
  • 3 el olijfolie mild + extra om in te vetten
  • EXTRA staafmixer of keukenmachine
  • gourmetstel
Kipburgertjes met pesto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gourmetten
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder boter of olie. Schep af en toe om zodat ze lichtbruin worden. Laat ze afkoelen op een bord.
  2. Snij de kip in stukjes en maal fijn met het hakmolentje van de staafmixer of de keukenmachine. Doe de kip in een kom. Snij de tomaten in stukjes en voeg met de kaas toe aan de gemalen kip. Schep om en breng op smaak met peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Doe de basilicumblaadjes van heel het plantje samen met de pijnboompitten, de olie en de rest van de kaas in een hoge beker en maal met de staafmixer tot een grove pesto. Voeg peper en eventueel zout toe en wat meer olie als je de pesto te dik vindt.
  4. Maak met natte handen 16 burgertjes van het kipgehakt. Bewaar op een bord in de koelkast en haal het er net voor het gourmetten eruit.
  5. Besprenkel de gourmetplaat desgewenst met wat olie en gril de burgertjes in ca. 5 min gaar en bruin. Keer regelmatig. Serveer de burgertjes met de pesto.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 33 g