
Kipcurry met bloemkool
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
3 eetlepels arachideolie
750 gram kipfilet (in reepjes)
1 ui (gesnipperd)
1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 kaneelstokje
1 blik kokosmelk (400 ml)
400 milliliter kippenbouillon
500 gram bloemkoolroosjes
Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan.
2. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel.
3. Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan.
4. Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
49 gram
Meer recepten in de categorie