Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipcurry met sperziebonen en wortel

Kipcurry met sperziebonen en wortel

Ingrediënten

  • 350 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 500 gr worteltjes geschrapt
  • 2 el wokolie
  • 1 schaal kipdijfilets (360 gr
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 pakje rode currypasta (70 gr, Fairtrade Original)
  • 1 pakje kokosmelk (250 ml, Go-Tan)
Kipcurry met sperziebonen en wortel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen en wortel in ca. 7 min. beetgaar.
  3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de kip rondom lichtbruin. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Giet de bonen en wortel af, laat uitlekken en voeg samen met de currypasta en kokosmelk toe aan de kip. Laat nog 5 min. stoven en serveer met de gekookte rijst.