
Kipcurry met sperziebonen en wortel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gr zilvervliesrijst
400 gr sperziebonen
500 gr worteltjes geschrapt
2 el wokolie
1 schaal kipdijfilets (360 gr
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 pakje rode currypasta (70 gr, Fairtrade Original)
1 pakje kokosmelk (250 ml, Go-Tan)
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Kook ondertussen de sperziebonen en wortel in ca. 7 min. beetgaar.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de kip rondom lichtbruin. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Giet de bonen en wortel af, laat uitlekken en voeg samen met de currypasta en kokosmelk toe aan de kip. Laat nog 5 min. stoven en serveer met de gekookte rijst.