
Kipdijfilet met prei en worteltjes uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
24.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bospeen
2 stuks Prei
75 gram Roomboter
4 stuks Kipdijfilet
600 gram Rouge aardappelen met olijfolie en zout
1 stuk Citroen
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Verwijder het groen en de schil van de wortels. Halveer in de lengte. Verwijder de buitenste bladeren en uiteindes van de prei. Halveer in de lengte en spoel goed onder de koude kraan. Snijd elke preihelft in 3 stukken. Leg de wortels en preistukken in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verdeel de boter in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm erover, voeg 50 ml water toe aan de schaal en rooster 30 minuten in de oven.
2. Verwarm na 10-15 minuten een ruime koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdijfilets aan alle kanten goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Zet de rouge aardappelen bij de groenten in de oven en verwarm nog 10-15 minuten mee.
3. Snijd de citroen in parten en hak de peterselie fijn. Haal de groenten en aardappels uit de oven. Verdeel de groenten, aardappels en kip over vier borden. Verdeel het aanhangend vocht van de groenten over de groenten. Garneer met de peterselie en serveer met de citroen.
Meer recepten in de categorie