Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipdijfilets met geroosterde aardappeltjes en Griekse salade

Kipdijfilets met geroosterde aardappeltjes en Griekse salade

Ingrediënten

  • 700 gram Krieltjes
  • 4 stuks Kipdijfilets
  • 1 stuk Komkommer
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 stuk Rode ui
  • 12 stuks Zwarte olijven zonder pit
  • 1 bosje Peterselie
  • 100 gram Witte kaas
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Rode wijnazijn
  • 1 stuk Citroen
Kipdijfilets met geroosterde aardappeltjes en Griekse salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de sleeve en folie van de halve krieltjes en rooster 25-30 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin en gaar zijn.
  2. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdijfilets volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en gaar.
  3. Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Halveer de rode ui en snijd de rode ui in halve ringen. Hak de olijven grof en de peterselie fijn. Verbrokkel de witte kaas.
  4. Meng de komkommer met de cherrytomaten, rode ui, olijven, peterselie, azijn, witte kaas en oregano en twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de citroen en snijd in partjes.
  5. Schep de aardappeltjes op vier borden. Verdeel de Griekse salade en kipdijfilets erbij. Serveer met de citroenpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 536
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 13