

Kipdijfilets met geroosterde aardappeltjes en Griekse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
11.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
700 gram Krieltjes
4 stuks Kipdijfilets
1 stuk Komkommer
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Rode ui
12 stuks Zwarte olijven zonder pit
1 bosje Peterselie
100 gram Witte kaas
1 eetlepel Oregano
1 eetlepel Rode wijnazijn
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de sleeve en folie van de halve krieltjes en rooster 25-30 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin en gaar zijn.
2. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdijfilets volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en gaar.
3. Verwijder de uiteindes van de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Halveer de rode ui en snijd de rode ui in halve ringen. Hak de olijven grof en de peterselie fijn. Verbrokkel de witte kaas.
4. Meng de komkommer met de cherrytomaten, rode ui, olijven, peterselie, azijn, witte kaas en oregano en twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de citroen en snijd in partjes.
5. Schep de aardappeltjes op vier borden. Verdeel de Griekse salade en kipdijfilets erbij. Serveer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie